Kirjat

"Rytikankaan pitkä kokemus
näkyy kirjoitus- ja esitystavassa.
Sympaattinen ja lukijaystävällinen
asioiden esittämistapa
virittää lukijan mielen ja
asenteet tiimityölle suotuisiksi.”

TEHOKAS AJANKÄYTTÖ – VÄHEMMÄN STRESSIÄ, ENEMMÄN TULOKSIA

Käytännönläheinen ja runsaasti konkreettisia vinkkejä sisältävä ajankäytön sekä elämänhallinnan käsikirja Tehokas ajankäyttö – vähemmän stressiä, enemmän tuloksia (Kustantaja Helsingin Kamari Oy). Nyt myös äänikirjana

Luku 1:
Tavoitteena tuloskuntoisuus eli kokonaiskuntoisuus
– NYT ja tulevaisuudessa

Luku 2:
Tehot irti työajasta

Luku 3:
Ajanhallinta on mielenhallintaa

Luku 4:
Stressin ennaltaehkäisy

Kirja arvostelut

Arkkipiispa Jukka Paarma “Arvot ja armo” luento Helsingin Yliopiston Hyvää elämää etsimässä – Studia generaliassa 4.2.2010 – kirja-arvostelu:

Lainaus luennosta
– Helposti ajattelemme enemmistön tavoin: Ihanneihminen on kaunis, nuori ja tehokas. Hän on aktiivinen, avoin ja innovatiivinen eikä stressaannu helposti. Käteeni sattui juuri tähän liittyvä kirja, jonka oli kirjoittanut henkilö, josta käytettiin ammattinimikettä voimavaravalmentaja. Minusta titteli oli jännittävä. Kirjan nimi oli ”Tehokas ajankäyttö – vähemmän stressiä, enemmän tuloksia.” Nykyajan kirja jos mikä! Eikö se vastaa ihanneihmistä tai hyvää elämää, jos toteuttaa näitä ohjeita? Kirja oli kuitenkin viisas ja opettavainen. Tekijä Iina Rytikangas kertoo myös arvoista: ”Tutkimuksen mukaan kolme tärkeintä asiaa ja arvoa ovat perhe, terveys ja hyvät ihmissuhteet. Harva meistä olisi valmis vaihtamaan nämä esimerkiksi rikkauteen tai menestykseen, jos pitäisi valita. Mitäpä sitä rikkauksilla tai menestyksellä tekisi, jos ei olisi terveyttä eikä ketään, kenen kanssa jakaa vaurauttaan.”

 

lukeville.net – sivuilla Tehokas ajankäyttö – kirja-arviointi 25.1.2010 (lue linkistä lisää)

 

YRITTÄJÄNAINEN – lehti 2/2009 kirjahyllystä – palsta kirja-arviointi:

“Halusin esitellä tämän kirjan, koska se vastaa todelliseen tarpeeseen. Kuulen lähelläni lähes kaikkien valittavan ajan riittämättömyyttä ja sen tuomaa painetta. Onhan ajankäytön oppaita tehty ennenkin, mutta tämä on tuore, suomalaisen naisen näkemys kireistä aikatauluista ja niiden vaikutuksesta ihmiseen. Tässä on huomioitu perheen tarpeet, oma hyvinvointi ja ihmissuhteet.
Kirjaa on helppo lukea, se on jaoteltu lyhyisiin, selkeisiin osiohin. Kirjan lukeminen ei vie paljon aikaa ja siihen voi palata myöhemmin vain yhtä osaa lukemaan.
Kirjassa puhuttiin paljon myös esimiehenä olemisesta sekä inhimillisestä suhtautumisesta työtovereihin sekä asiakkaisiin kiireen keskellä. Ne ovat asioita, mihin asiakaspalvelussa on palattava uudestaan ja uudestaan. Onkin hyvä lukea toisen näkemyksiä näistä tilanteista. Asiakaspalveluun tässä kirjassa olikin uusia ideoita, jotka voivat olla toteuttamisen arvoisia ja siten parantaa omaa yritystoimintaansa.
Kirjassa oli paljon myös tehtäviä, joissa opetellaan esim. kalenterin täyttämistä. Ne olivat sen verran järkeviä ja lyhyitä, että laiskakin lukija jaksaa ne tehdä. Itselleni tuli tunne, että olisi kiva kuulla asiasta vaikka päivän kurssilla. Luento ja kirja olisivat varmasti tehokas paketti ja lopettaisin minunkin myöhästelemiset. Ainakin vähäksi aikaa.”

kirja saa 4/5 tähteä – Inkeri Valtonen

 

Helsingin seudun kauppakamari – kauppakamarikauppa:

“Iina Rytikankaan teos on ollut myynti- ja arvostelumenestys perinteisenä kirjana.”

KEHITY JA JAKSA TIIMISSÄ

Osassa työyhteisöjä suuresta työmäärästä, kovista tavoitteista ja kiireestä huolimatta ihmiset ovat rentoja, yhteisössä kukkii huumori ja ihmisillä on mukavaa. Ja tällöin myös tulosta syntyy.

Osassa organisaatioita väki on puolestaan innotonta ja uupunutta sekä työilmapiirissä voi olla suuriakin ongelmia. Erot työyhteisöjen välillä ovat osaltaan seurausta siitä, miten työyhteisön jäsenet kohtelevat toinen toisiaan ja millainen vuorovaikutus työyhteisössä vallitsee.

Kirjassa Kehity ja jaksa tiimissä tarjotaan neuvoja työntekijöiden välisen vuorovaikutuksen ja viestinnän tehostamiseen, henkilöstön motivoimiseen ja parempaan työtyytyväisyyteen. Kirja on kirjoitettu työyhteisön näkökulmasta, mutta samat asiat pätevät myös yksityiselämän ”tiimeissä”.

Kirja arvostelut

Talouselämä – lehdessä kirja-arvostelu, Pekka Wahlstedt 2.5.2011

Lainaus kirja-arvostelusta:
“Kirja tarjoaa konkreettisia neuvoja, miten parantaa työntekijöiden välistä vuorovaikutusta ja luoda työpaikalle innostava ja motivoiva ilmapiiri. Vaikka kyseessä ovat tiimit, Rytikankaan mukaan kaikki lähtee yksilöstä. Yksilö suodattaa asiat aina joidenkin ennakko-asenteiden läpi, ja asennetta vaihtamalla sama asia voidaan hahmottaa eri tavalla. —

Rytikankaan pitkä kokemus näkyy kirjoitus- ja esitystavassa. Sympaattinen ja lukijaystävällinen asioiden esittämistapa virittää lukijan mielen ja asenteet tiimityölle suotuisiksi.”