Maadottuminen eli juurtuminen

“Vahvat juuret. Maadottuminen. Oma voima. Juurtuminen tässä ja nyt hetkeen. Juurtuminen omaan kehoon. Että olisin kehossani, en vain päässäni, ajatuksissani ja mielessäni. Ollessani vain päässäni, olen kuin ”mielipuoli”, puolikas, vajaa. Kun olen kehossani, juurtuneena, olen kokonainen, vahva ja läsnäoleva. Kuin kuvan ”kuusi”. Tässä ja nyt.” 🙏🏻 <3 

Tunnistatko sinä sen hetken kun olet vain ”päissäsi” verrattuna siihen hetkeen kun olet maadottunut ja vahvasti kehossasi?” <3

Maadottuminen eli juurtuminen auttaa meitä jaksamaan tässä hektisessä arjessamme. Olemme usein niin paljon “päissämme”; tiedossa, ajattelussa, huolissa ja murheissa tai tulevisuudensuunnitelmissa, että unohdamme olla kehossamme ja läsnä itsellemme sekä siten myös toisillemme – tässä ja nyt hetkessä.

Maadotusharjoituksen lisäksi meitä maadottaa mm. luonnossa oleminen, liikunta, lasten ja eläinten kanssa puuhaaminen, kotityöt (siivous, tiskaus, pyykinripustaminen jne.) sekä piha- ja puutarhatyöt. Erityisen maadottavaa on kävellä paljain jaloin sekä makoilla kallioilla. Myös syöminen, etenkin lihan syöminen, maadottaa. Koska nyt ollaan jo syksyssä ja mennään kohti talvea, eikä siksi paljain jaloin kulkeminen ole enää niin mahdollista, ohessa käyttöösi maadotusharjoitus.

Varaa itsellesi rauhallinen tila ja hetki, kuulokkeetkin voivat olla mukava lisä. Rentoudu ja nauti (harjoitus kestää 11 min 31 sek).

 

Jätä kommentti