Uskallatko unelmoida?

Elämme hyvin hektistä aikaa. Monen arki on täynnä menoja, velvollisuuksia ja “pitämisiä” sekä “pakkoja”. Suoritamme elämää ja suoriudumme päivä päivältä elämästä. Moni meistä aikuisista on lakannut unelmoimasta. Ehkä nuorena oli unelmia siitä, millaisen elämän haluamme, mutta sitten arki ja velvollisuudet veivät kenties mennessään? Usein valmentajana tuntuu, että moni on unohtanut myös taidon unelmoida. Moni pohtiikin “Onko myös minulla oikeus unelmoida?”

Uskalla unelmoida

Löytääksesi takaisin unelmiesi äärelle, voit esimerkiksi kuunnella oheisen Unelmaelämä-äänitteen. Varaa itsellesi rauhallista aikaa 20-30 minuuttia. Varaa vierellesi myös kynä ja paperia, tai kenties vihkonen. Myös kuulokkeet voi olla hyvä lisä, että saat olla rauhassa. Istu sitten mukavaan asentoon tai voit myös halutessasi pötkötellä. Kuuntele äänite ja kirjoita sen jälkeen ylös unelmiasi. Älä yhtään rajoita, anna sisäisen kriitikon olla hiljaa ja vain kirjoita ylös tunnelmiasi ja unelmiasi. Ihastele kirjoittamisen jälkeen unelmiasi. Ja voit sen jälkeen valita esim. 1-3 unelmaa, joita lähdet muokkaamaan tavoitteiksi. Ota päivittäin askeleita kohti unelmiasi, vaikka pieniäkin ja vaikka jo tänään! Joka päivä!

Tee Unelmakartta (tai Aarrekartta, Tavoitekartta, Vuosikartta tai Perhekartta)

Varaa itsellesi iso värillinen kartonki (löydät niitä esim. isoimmista marketeista paperiosastolta), nippu aikakausilehtiä, sakset ja liimaa.  Voit esim. kuunnella oheisen äänitteen ja kirjoittaa ylös unelmiasi. Valitse muutamia unelmia, joita haluat lähteä viemään eteenpäin tavoitteiksi. Sen jälkeen voit valita lehdistä kuvia, jotka vastaavat unelmiasi. Voit myös valita hyviä tekstejä, jotka sopivat unelmaelämääsi. Hyvä määrä kuvia voi olla esim. 10 isohkoa kuvaa, jotka laitat kartongille haluamallasi tavalla. Voit halutessasi lisätä keskelle karttaasi myös oman kuvasi (noin kämmenen kokoinen kuva). Valitse sellainen kuva, jossa tykkäät itsestäsi sekä siitä fiiliksestä, mikä kuvassa on. Sijoita valmis kartta näkyville ja fiilistele usein, miltä sinusta tuntuu, kun

Tee ns. Bucket List (vapaasti suomennettuna Unelmalista)

Voit kirjoitta listaasi 10, 50 tai 100 asiaa, joita haluat vielä elämäsi aikana tehdä. Siellä voi olla isoja asioita ja pieniä asioita; kuten esimerkiksi matkoja, sapattivapaa, taloudellisia tavoitteita, perheeseen ja parisuhteeseen liittyviä asioita sekä hyvinvointiisi liittyviä asioita. Ja sitten lähdet merkitsemään, kun olet saanut tehtyä asioita Bucket Listaltasi.  Voit myös täydentää listaasi halutessasi aina  uusilla asioilla.

Nauti unelmistasi sekä matkasta kohti unelmiasi!

 

Jätä kommentti