Hiljennä vauhtia ja nauti matkasta

Meillä nykyihmisillä on aina niin kiire. Tavoitteiden asettamisen ja saavuttamisen lisäksi on tärkeä oppia myös nauttimaan niiden tavoittelusta, siitä matkasta, jonka teemme kohti tavoitteitamme. Kun sitten saavutamme joitakin tavoitteitamme, unelmiamme, on myös erittäin tärkeää kyetä iloitsemaan omista onnistumisistaan. Ettemme ainoastaan saavutuksen hetkellä näe jo seuraavaa tavoitetta, joka odottaa saavuttamistaan. Olemme usein kuin aitajuoksijoita tavoitteen saavutettuamme, näemme vain jo sen seuraavan aidan, seuraavan tavoitteen edessämme, emmekä huomaa iloita onnistumisestamme.

Hidasta vauhtia ja nauti elämästä.  Liian kovassa vauhdissa et huomaa maisemaa
ja ennen kaikkea menetät tajun siitä, minne olet menossa ja miksi.
E.Cantor 

Me menemme elämän moottoritiellä sata, tai satakaksikymmentä, lasissa. Meillä on niin kiire haalia ja ahnehtia tavaraa, kokemuksia, matkoja jne. Muttemme oikeastaan lainkaan pysähdy nauttimaan näistä kokemuksista ja elämyksistä. Emme myöskään pysähdy miettimään, että mihin meillä oikein on niin kiire ja miksi?

Ei ole mitään väliä, jos juoksee kovaa ja pääse ensimmäisenä perille, jos on väärässä paikassa.

Mieti, minne sinä olet matkalla ja miksi juuri sinne. Entä oletko matkallasi juuri sellainen ihminen kuin haluat olla?

Entä jos tänä keväänä pysähtyisit tarkkailemaan ja havainnoimaan ympäristöäsi, nauttimaan tuoksuista ja tunnelmasta, kaikilla aisteillasi, joka solullasi? Nauti auringon lämmöstä, tuulen tuiverruksesta hiuksissasi, sadepisaroista kasvoillasi, tuomen tuoksusta ja linnunlaulusta.  Nauti hetkestä ja matkasta, tässä ja nyt.

 

 

 

Jätä kommentti