Keskity tuloksen, tavoitteen toteutumisen ja tulevaisuuden menestyksen kannalta olennaiseen

Tavoite on unelma, jolle on puettu työhaalarit päälle. Muista unelmoida suuria, pääta tavoite ja aseta välitavoitteita sekä kääri hihat ja ryhdy toimeen.

Tuntuuko sinusta toisinaan siltä, että työpäivät hujahtavat nopeasti ohitse, etkä taaskaan saanut aikaiseksi sitä, mitä olit tänään suunnitellut tekeväsi? Tai jopa koet olevasi niin kiireinen, ettet ehtinyt edes konkretian tasolle suunnitella, mitä tänään pitäisikään tehdä ja huomaat työpäivän päätteeksi taas sammuttaneesi tulipaloja ja tehneesi vain niitä välttämättömiä ja pakollisia kiireellisiä asioita? Tuttua?

Hengähdä hetkeksi, pysähdy ja tarkastele toimintaasi rehellisesti ja kysy itseltäsi, teetkö päivittäin tuloksen, tavoitteen toteutumisen sekä tulevaisuutesi menestyksen kannalta olennaisimpia asioita?

 

goal - plan - success

Mikä on se tulos, jota sinä työssäsi tavoittelet?

Onko se esim. yrittäjänä tavoittelemasi liikevaihto ja sen kasvu? Vai tietty haluamasi tulos, ns. “viivan alle jäävät” eurot? Tai jokin tavoittelemasi markkinaosuus? Asiakasmäärän kasvu? Kun tiedät tavoitteesi, on helpompaa tehdä niitä asioita, jotka vievät sinua kohti tavoitettasi. Esim. liikevaihdon tai asiakasmäärän kasvu, samoin kuin tuloksen kasvu, vaatii säännöllisiä myynti- ja markkinoititoimenpiteitä.

Kuinka usein sinun kalenterissasi on varattu aikaa myynnin kasvattamiselle ja markkinointitoimenpiteille? Vaikka päiväsi olisivat kuinka täydet, voit esim. C15-tekniikan (lue lisää edellisestä blogikirjoituksesta) avulla lisätä säännöllistä myynti- ja markkinointityötä. Esim. myynnissä ota aktiivisesti kontakteja, tee tarjouksia, tarjoa lisämyyntiä kullakin ostokerralla tai vaikkapa lisää jälkimarkkinointia (= jo ostaneen asiakkaan kontaktointia, tarvekartoitusta ja lisämyyntiä). Markkinoinnissa voit esim. tarkistaa säännöllisesti nettinäkyvyyttäsi, ostaa Google-mainontaa, tehdä some-päivityksiä ajankohtaisista asioista, päivittää nettisivujasi tai kirjoittaa Blogia, jossa esim. jaat hyödyllisiä vinkkeä sekä omaa asiantuntejuuttasi.

 

Silta menestykseenMieti myös sitä, että missä haluat olla vaikkapa 3-5 vuoden kuluttua työelämässäsi tai elämässäsi ylipäätään.

Teetkö tänä päivänä niitä asioita, jotka tukevat tulevaisuuden suuntaasi ja menestystäsi? – Mitä ikinä haluatkaan, miten ikinä menestyksen määritteletkään. -Unelmoi, päätä suunta, määritä tavoitteesi ja tee aktiivisesti asioita niiden eteen. On samaan aikaan katsottava lähelle, tehtävä jokapäivä oikeita asioita, tässä ja nyt. Ja samaan aikaan on katsottava riittävän kauas, jotta “laivallasi”, elämälläsi, on suunta. Ei hevosta, moottoripyörää eikä valtamerilaivaa voi ohjata eteenpäin katsomalla vain ihan lähelle – hevosen korviin, moottoripyörän sarviin tai laivan ruoriin vaan katse on oltava kauempana, tavoitteessa. Voit opiskella lisää nykyiseen ammattiisii tai työhösi, voit hankkia kokonaan uuden ammatin tai kenties haluat asua osan vuodesta ulkomailla. Mitä sinun tulee tehdä tänään, jotta tuo tulevaisuuden unelmasi on mahdollinen?

Millaista elämää sinä haluat elää 3-5 vuoden kuluttua? Mitä voit tehdä tänään, jotta tuolloin eläisit sellaista elämää kuin haluat? Entä miten voisit jo nyt saada elämääsi noita kaipaamiasi elementtejä?

 

 

Jätä kommentti