Teetkö oikeita asioita vai asioita oikein?

Juttelin tuossa hetki sitten Isäni, pian 75 vuotias jalkapallomies henkeen ja vereen, kanssa. Puhuimme tavoitteista, myynnistä ja markkinoinnista sekä tietysti urheilusta ja jalkapallosta. Hän on tehnyt pitkän työuran myynnin ja markkinoinnin parissa ja aivan erityisen panoksen hän on antanut jalkapallolle, Lahden Reippaalle, sielläkin sekä myynnissä että markkinnoinnissa kuin urheilupuolella valmentajana ja joukkueenjohtajana.

jalkapalloHän muistutti minua siitä totuudesta, että tehdäänkö me yrittäjinä ja työntekijöinä oikeita asioita vai asioita oikein. Olen kirjoittanut tästä aiemminkin Tehokas ajankäyttö -kirjassani.

Jalkapallokentällä ei auta, vaikka hallitsisi peliä, pitäisi palloa hallussa enemmän kuin vastustaja, olisi enemmän laukauksia maalia kohti kuin vastustajalla, jos samaan aikaan vastustaja tekee niitä oikeita asioita, maaleja, jolla pelin voitto ratkaistaan.

Ei myöskään auta, vaikka tekisit työssäsi kuinka paljon ja vaikka kuinka “OIKEIN” asioita, jos teet niitä “VÄÄRIÄ” asioita; tuloksen, tavoitteen toteutumisen sekä tulevaisuuden menestyksen kannalta liian pieniä, sivuseikkoja tai suorastaan tarpeettomia asioita ja työtehtäviä.

Tiedätkö sinä, mitkä työtehtävät sinun työssäsi ovat niitä tuloksen ja tavoitteen toteutumisen kannalta tärkeimpiä asioita? Mihin tehtäviin sinun kannattaa panostaa aikasi ja energiasi, jotta saat tehtyä niitä oikeita asioita ja pääset tavoitteeseesi?

Tulos Saatat säästää melkoisesti aikaa, energiaa ja voimavarojasi, kun käytät aikaasi niiden oikein tehtävien löytämiseen, niiden aikatauluttamiseen sekä tekemiseen ja jätät vähemmälle tai huonommalle tekemiselle ne tuloksen ja tavoitteen toteutumisen kannalta pienet ja vähäpätöiset työtehtävät. Toki tämä edellyttää sinulta tietoisuutta ja läsnäoloa, jotta voit löytää ne tärkeimmät tehtäväsi sekä tietysti myös keskittymiskykyä niiden tärkeimpien asoiden tekemiseen. Voit myös hyödyntää C15-tekniikkaa näiden tärkeimpien työtehtäviesi tekemisessä (lue lisää tästä tekniikasta aikaisemmasta blogi-kirjoituksestani).

Samoin voit kokeilla helppoa hengitysharjoitusta läsnäolosi ja tietoisuutesi lisäämiseksi: Sulje silmäsi pehmeästi, istu ryhdikkäästi mutta rentona, ja hengitä sisään laskien neljään ja hengitä ulos laskien neljään. Toista muutaman kerran. Huomaat, miten saat mieleesi lisää tilaa ajatella. Voit myös halutessasi lisätä hengitysten väliin hetken, jolloin pidätät hengitystäsi laskien kahteen. Mielesi tyyntyy ja hiljenee nopeammin ja saat lisää selkeyttä.

Wisdom-perfectionismVoit myös opetella päästämään irti turhasta ja liiasta perfectionismista, täydellisyyden tavoittelusta. Opettele tekemään asioita riittävän hyvin. Toki edelleenkin ne tärkeimmät asiat tehdään hyvin, mutta vähemmän tärkeille työtehtäville riittää vähäisempi laatu-, vaatimus- ja suoritustaso. Tästä enemmän jossakin seuraavassa kirjoituksessa.

Jotta sinulle jäisi aikaa niille tärkeimmille tehtäville, opettele myös delegoimaan ja ulkoistamaan tehtäviä. Älä yritä olla SuperMies tai SuperNainen. Olet riittävän hyvä juuri tuollaisena kuin olet. Olemalla enemmän läsnä itsellesi, olet samalla enemmän läsnä myös muille ja saat samalla enemmän aikaan vähemmällä. Viisasta, eikö totta?

Mikäli kaipaat työyhteisöösi ajanhallinnan valmennusta, ota yhteyttä ja pyydä tarjous sekä juuri teille räätälöity sisältö!

Tehokas ajankäyttö – kirjani löytyy myös äänikirjana ((MP3, vesileimattu, kirjanpituus 4 h 45 min), voit ostaa sen Elisan kirjakaupasta, hinta 20,20€ !

 

 

 

 

 

 

 

Jätä kommentti